Kaloisten kyläyhdistys ry

Kaloisten kyläyhdistys ry on Rengon kunnan Ahoisten, Asemin, Kaloisten ja Vehmaisten kylien asukkaiden, niin vakituisten kuin kesäasukkaidenkin yhteinen yhdistys.

Yhdistyksen tarkoituksena on tehdä kylistä asukkailleen jos mahdollista entistäkin viihtyisämpi asumisympäristö. Yhdistys toimii kylien asukkaiden edunvalvojana yhteisissä asioissa ja järjestää erilaista virkistävää toimintaa. Lue yhdistyksen säännöt.

Toiminnan lähtökohtana on toimiminen sopusoinnussa alueen rikkaan ja kauniin luonnon kanssa sekä vanhan maaseutuperinteen vaaliminen ja elvyttäminen.

Kyläyhdistyksen hallituksena toimii kylätoimikunta, johon kuuluu kahdeksan jäsentä. Kunkin jäsenen toimikausi on kaksi vuotta, joten puolet jäsenistä vaihtuu vuosittain. Kylätoimikunnan puheenjohtajan toimikausi on yksi vuosi. Sama henkilö voi toimia puheenjohtajana enintään kolme vuotta peräkkäin.

Yhdistyksen toiminnan keskipiste on oma kylätalo, Tukikohta. Tukikohta peruskorjattiin vuosina 2002-2004. Kylätalo on mainio ja edullinen paikka kokouksille ja juhlille. Tukikohdan yhteyteen rakennettiin kesäkahviorakennus, joka valmistui 2008.

Yhdistys vuokrasi Rengon kunnalta pitkäaikaisella vuokrasopimuksella saunamökin Valajärven rannalta. Sitä vuokrataan paitsi yhdistyksen jäsenille myös ulkopuolisille.

Kaloisten kyläyhdistys on myös jäsenenä Hämeen Kylät ry:ssä sekä Linnaseutu ry:ssä.

Kyläsuunnitelma on laadittu kyläyhdistyksen toiminta-alueelle. Se hyväksyttiin yhdistyksen vuosikokouksessa helmikuussa 2002 ja on päivitetty ajan tasalle keväällä 2009. Kyläsuunnitelma on luettavissa oheisesta linkistä.

Kyläyhdistyksen jäsenyyttä voivat hakea kaikki Asemin, Kaloisen ja Vehmaisen asukkaat ja kannatusjäsenyyttä kaikki asiastamme ja toiminnastamme kiinnostuneet. Jäseneksi haluava täyttää jäsenhakemuksen ja palauttaa sen jollekin kylätoimikunnan jäsenelle tai kyläyhdistyksen omaan postiluukkuun Kaloisten kyläyhdistys ry, c/o Kylätalo Tukikohta, Asemintie 349, 14300 Renko. Jäsenhakemukset käsittelee kylätoimikunta kuukausikokouksissaan. Vuonna 2018 jäsenmaksu on 10 € / henkilö.

Jäsenetuna saat alennusta Kylätalo Tukikohdan ja Valajärven huvilan sesongin ulkopuolisista vuokrahinnoista. Jäsenkirjeitä toimitetaan vuosittain 1-3. Jäsenkirjeet toimitetaan pääsääntöisesti sähköpostilla, paperiversio lähetetään sitä haluaville. Yhdistys viestittää toiminnastaan myös puhelimen tekstiviestein.

Uusin kyläkirje.

Kaloisten kyläyhdistys on aktiivinen toimija. Vuonna 2008 yhdistys sai Hämeen Kylät ry:n myöntämänä kantaa arvoa Vuoden hämäläinen kylä. Lokakuussa 2010 yhdistys vastaanotti Linnaseutu ry:n myöntämän kunniakirjan aktiivisesta toiminnasta hämäläisen kyläkulttuurin edistämiseksi. Yhdistys on palkittu vuosien aikana myös muilla vastaanvankaltaisilla huomionosoituksilla.

Toimeliaissa kylissämme sattuu ja tapahtuu. Paikallisissa lehdissä ja radiossa kylämme ovat esiintyneet mm. näin:

YLE Radio Häme, 2.7.2009

Hämeenlinnan Viikkouutiset, 22.10.2010, näköislehdessä sivut 12-13

Hämeenlinnan Viikkouutiset, 6.8.2010, näköislehden sivu 6

YLE Hämeenlinna, 13.7.2015

Tullaan tutuiksi, poikkea kylään !
Ps. Voit liittyä kaveriksemme myös Facebookissa, "Kaloisten kyläyhdistys ry"! facebook.jpg