Valajärven saunamökki

Kyläyhdistyksen hallinnoima Valajärven saunamökki on vuokrattavissa ympäri vuoden perusmukavuuksilla.

Mökki sijaitsee Valajärven rannalla Hämeenlinnan Rengossa, Hämeenlinnan ja Janakkalan rajan tuntumassa.


Pyöröhirsirakenteisen mökin ikkunanäkymä on järvelle. Mökki on rinteessä ja sen ympäristö on mäntykangasmaastoa. Pihapiirissä on grillauspaikka, puuvarasto ja huussi.


Mökki on kaksikerroksinen. Yläkerrassa on eteinen, biokäymälä, sauna ja huone, jossa on minikeittiö sekä takka. Alakerran makuutiloista löytyy nukkumapaikat max 3 henkilölle. Käynti molempiin kerroksiin on ulkokautta.


Biokäymälä on uudistettu keväällä 2020. Saunassa on jatkuvalämmitteinen puukiuas, joka takaa hyvät löylyt. Huoneesta löytyy tv, radio, ruokapöytä neljälle ja levitettävä sohva, johon saa nukkumapaikat 1-2 henkilölle. Minikeittiössä on pieni jääkaappi, mikro, kahvinkeitin, 2-levyinen hella, astiat sekä juokseva vesi, joka tulee omasta kaivosta. Takka on varustettu takkasydämellä, joten lämpöä riittää.


Mökin järvelle päin avautuva tilava lasitettu veranta tarjoaa mahdollisuuden nauttia vaikkapa aamiaista luontoa seuraten. Verannalla on pirtinpöytä penkkeineen.


Mökin varusteisiin kuuluu peitot ja tyynyt. Liinavaatteet ja pyyhkeet vuokraajat tuovat tullessaan. Aikuisten vuokralaisten viihtymistä lisää mm. pokkarit ja pienenpien vieraiden viihtymistä loman ajaksi varatut pehmolelut.


Rantaan on matkaa vain muutamia kymmeniä metrejä. Matala ja hiekkapohjainen ranta sopii varsinkin perheen pienimmille uimapaikaksi.
Vuokralaisilla on mahdollisuus käyttää myös kyläyhdistyksen venettä.


Syksyisin mökin lähimaastot tarjoavat loistavan saaliin ahkerille sienestäjille ja marjastajille. Lumisina talvina lähin latu kulkee noin 50m päästä.


Hyvä mökin käyttäjä


Edullinen hinnoittelumme perustuu siihen, että vuokralaiset siivoavat itse mökin lähtiessään. Jätäthän siis mökin siihen kuntoon kuin itse olisit seuraava vieras.

Siivoamattomasta mökistä joudumme aina lisälaskuttamaan vähintään 150-200 euroa siivouskustannuksia.