TOIMINTASUUNNITELMA 2020

Yhdistyksen kokoukset eli kyläkokoukset pidetään sääntöjen mukaisesti kaksi kertaa vuodessa. Tarvittaessa kyläkokous voidaan kutsua muulloinkin koolle.

Kylätoimikunta kokoontuu yleensä kuukausittain. Kokouspäivä ja -aika sovitaan kylätoimikunnan kokouksissa toimikunnan jäsenille sopivaksi.

Tiedotteita jäsenille lähetetään tekstiviesteillä. Tiedotteet julkaistaan tekstiviestejä laajemmassa muodossa www.kaloinen.fi -nettisivulla ja Facebookissa Kaloisten kyläyhdistys ry:n sivulla. Virallisena tiedotuslehtenä toimii Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset.

Kaikille avoimet tapahtumat löytyvät lisäksi maakunnan ilmaisista tapahtumakalentereista.

Toimintavuoden aikana kylätalo Tukikohdassa jatkaakokoontumisiaan kolme harrastusryhmää:

* Käsityökerho, joka kokoontuu viikottain ja opiskelee uusia käsityötekniikoita perinteisten käsitöiden lisäksi


* historiatyöryhmä, jonka tavoitteena on saada aikaan kattava Kaloisten historia

*mölkkykerho, joka kokoontuu kesäkaudella

Ryhmät ovat kaikille halukkaille avoimia. Koska tällaiset harrastusryhmät nostavat Tukikohdan käyttöastetta, uusien ryhmien tuloa mukaan toimintaan rohkaistaan.Lisäksi yhteisiä illanviettoja ja muita tilaisuuksia järjestetään erillisten ilmoitusten mukaan.

Kyläyhdistys on saanut hankerahoituspäätöksen Tukikohdan remontointia koskien. Tarkoitus on ryhtyä kunnostamaan Tukikohtaa. Työlistalla on tanssiladon kunnostusta ja Tukikohdan lattian uusimista sekä lämmöneristyksen parantamista. Työt aloitetaan vuoden 2020 aikana. Remontointi on laskettu pitkälti talkootyön varaan, joten talkooväkeä tarvitaan vuonna 2020.

Valtakunnallinen Avoimet Kylät- tapahtuma sai hyvän suosion vuonna 2019, joten osallistumme vastaavaan tapahtumaan myös 13.6.2020.

Renko-viikolle osallistuminen on ollut yhdistykselle tärkeää. Myös vuonna 2020 olemme mukana Renko-viikolla, heinäkuussa 2020.