TOIMINTASUUNNITELMA 2021

Vuoden 2021 toimintasuunnitelmaan voi tulla huomattavia muutoksia riippuen koronapandemian etenemisestä ja siihen liittyvistä mahdollisista viranomaisrajoituksista. Tämä suunnitelma on laadittu pääosin olettaen, ettei näitä rajoituksia tule.


Yhdistyksen kokoukset eli kyläkokoukset pidetään sääntöjen mukaisesti kaksi kertaa vuodessa. Kevät- ja syyskauden lopussa. Tarvittaessa kyläkokous voidaan kutsua muulloinkin koolle. Kylätoimikunta kokoontuu yleensä kuukausittain. Kokouspäivä ja -aika sovitaan kylätoimikunnan kokouksissa jäsenille sopivaksi.


Tiedotteita jäsenille lähetetään sähköposti- ja tekstiviesteillä. Myös What’s up – ryhmää voidaan kokeilla. Tiedotteet julkaistaan laajemmassa muodossa www.kaloinen.fi -nettisivulla ja Facebookissa Kaloisten kyläyhdistys ry:n sivulla. Virallisena tiedotuslehtenä toimii Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset. Erillisiä kyläkirjeitä lähetetään tarpeen mukaan. Kaikille avoimet tapahtumat löytyvät lisäksi maakunnan ilmaisista tapahtumakalentereista.

Toimintavuoden aikana kylätalo Tukikohdassa jatkaa kokoontumisiaan kolme harrastusryhmää:


Käsityökerho, joka kokoontuu viikottain ja opiskelee uusia käsityötekniikoita perinteisten käsitöiden lisäksi

Historiatyöryhmä, jonka tavoitteena on saada aikaan kattava Kaloisten historia

Mölkkykerho, joka kokoontuu kesäkaudella.

Ryhmät ovat kaikille halukkaille avoimia. Koska tällaiset harrastusryhmät nostavat Tukikohdan käyttöastetta, uusien ryhmien tuloa mukaan toimintaan rohkaistaan. Lisäksi yhteisiä illanviettoja ja muita tilaisuuksia järjestetään erillisten ilmoitusten mukaan.


Kyläyhdistys on saanut hankerahoituspäätöksen Tukikohdan remontointia koskien. Työlistalla ensi toimikaudella on tanssiladon katon kunnostus ja Tukikohdan lattian uusiminen sekä lämmöneristyksen parantaminen. Lattiatyöt aloitetaan tammikuun 2021 aikana ja tanssiladon katon uusiminen kesän alussa. Remontointi on laskettu pitkälti talkootyön varaan, joten talkooväkeä tarvitaan tulevana vuonna.


Avoimet Kylät- tapahtuma on saanut hyvän suosion, joten osallistumme vastaavaan tapahtumaan myös ensi vuonna, mikäli se järjestetään.

Kevään 2020 pandemiarajoitusten aikana toteutetut noutolounaat kylätalolta ja vanhusten kauppapalvelut saivat aikaan hyvin positiivista PR:ää yhdistykselle. Ne aktivoidaan uudelleen mikäli tarvetta ja mahdollisuuksia on.

Renko-viikolle osallistuminen on ollut yhdistykselle tärkeää. Myös vuonna 2021 olemme mukana Renko-viikolla, mikäli se järjestetään. Muussa tapauksessa järjestämme omaa toimintaa heinäkuulla 2021.

Toimintavuoden aikana pyritään järjestämään ensiapukurssi.