TERVETULOA
KALOISTEN KYLÄYHDISTYKSEN KOTISIVULLE

Kylämme Ahoinen, Asemi, Kaloinen ja Vehmainen ovat kauniita ja viihtyisiä elämisen ja yrittäjyyden sijoja Hämeenlinnan eteläisessä maaseutumaisemassa. Yhdistyksemme kokoaa kylien
vakiasukkaat ja lukuisat kesäasukkaat
toimimaan yhdessä yhdistyksen tavoitteiden mukaisesti.
Kyläyhdistys ajaa jäsentensä etuja ja ylläpitää jo kolmannessa sukupolvessa vanhojen ja uusien asukkaiden sekä lukuisten sukujen, ystävien ja vierailijoiden kohtaamispaikaksi muodostunutta
Kylätalo Tukikohtaa.

Tavoitteenamme on lisätä kylissä taloudellista ja sosiaalista hyvinvointia sekä vahvistaa oman alueen identiteettiä ja elinvoimaisuutta.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaamme
ja osallistumaan tapahtumiimme.

Nähdään! - Kohdataan!

KLIKKAA TÄSTÄ VALIKKOON


Kesän 2023 parhaat viikonloput perhejuhlille ja tilaisuuksille on varattavissa nyt. KLIKKAA hinnastoon ja varaustietoihin tässä.

Ilmakuvat kylätalosta on otettu 13.8.2022. Kuvaaja: M. Kaloinen

MAURI KOLISEVA on uusi puheenjohtaja

Eilen (31.7.) pidetyssä historiallisessa ylimääräisessa kokouksessa kyläyhdistyksen jäsenet valitsivat uudeksi puheenjohtajaksi kaudelle 1.8.-31.12.2022 Mauri "Maukka" Kolisevan.

Kylämme ja niiden ihmiset ovat tulleet Maukalle tutuksi tyttären perheen ja paikallisen urheiluporukan kautta. Lauantaina päättyneen Renkoviikon 2022 kylätalon tapahtumissa Maukka jo hoiti perinteistä päällikköpestiä, letunpaistoa, asiantuntemuksella.

Maurin johdolla kylätoimikunta huolehtii kylätalosta, mutta yhä enemmän varmaankin myös kyläyhteisön sosiaalisista ja yhteisöä kehittävistä asioista. Kylätoimikunnan eilisessä kokouksessa sovittiin kyläyhdistyksen strategian kirkastamisesta ja toiminnan kehittämisen pääpiirteistä. Paljon vanhaa ollaan säilyttämässä, mutta kiinteistötoiminnan vähenemisen myötä resursseja voidaan jatkossa ohjata enemmän myös yhteisölle.

Luvassa on syksyn ja alkutalven aikana uusien asukkaiden tilaisuus, yhdistyksen talkootyöhön osallistuneiden kiitosjuhla sekä yhdistyksen elokuulta alkutalveen siirretty 40-vuotisjuhla.

KYLÄTALOLLA TAPAHTUU

klo 18-20 tiistaisin naisten käsityökerho
klo 18-20 torstaisin mölkkykerho

KIITOS RENKOVIIKON 2022


* sadoille asiakkaille
* kymmenille talkoolaisille
* anteliaille lahjoittajille
* jokaiselle pyöräilijälle
* kaikille torimyyjille
* hyvälle Renkoviikon tiedottajalle
* taitavalle kukkasomistajalle
* mainioille bingoemännille
* ehtoisille emännille
* ahkerille isännille

ja

* Tervapirtin tervatontuille.

Kunnes jälleen kohtaamme!

Leo Reunanen - Vuoden Jaakko

Vuoden 2022 Rengon Jaakko tulee Asemin kylästä. Kyläyhdistys onnittelee ahkeraa ja monessa mukana olevaa jäsentään ja talkoolaistaan, Leo Reunasta.

Rengossa on valittu vuodesta 2001 alkaen Rengon Jaakko. Valinnasta vastasi vuoteen 2008 asti Rengon kunta. Rengon kunnan aikaisissa palkintoperusteissa todetaan seuraavaa:

”Rengon Jaakoksi voidaan valita henkilö, joka on ansioitunut joko
kulttuuri- tai liikuntatoimen tai osoittanut muuten ansioituneisuutta
kunnan yhteiseksi hyväksi tehtävällä työllä. Jaakoksi voidaan valita
vaikkapa kesärenkolainen tai jokin paikkakuntaa tutuksi tehnyt henkilö”.

Rengon kunnan liityttyä Hämeenlinnan kaupunkiin vuonna 2009 Rengon Jaakon valinta siirtyi Renko-seuralle. Rengon Jaakko palkitaan edelleen heinäkuisilla Jaakonmarkkinoilla. (lähde: Häme-Wiki)

Kesän parhaat palvelut löydät Kylien kuulumiset -lehden ilmoituksista.

Kylien kuulumiset numero 3/2022 ilmestyy elokuussa.