Kaloisten kyläyhdistys ry

Varsinainen toiminta

Yhdistys toimii kylien asukkaiden edunvalvojana yhteisissä asioissa ja järjestää erilaista toimintaa. Toiminnan lähtökohtana on toimiminen sopusoinnussa alueen rikkaan ja kauniin luonnon kanssa sekä vanhan maaseutuperinteen vaaliminen ja elvyttäminen.

Hallitus

Kyläyhdistyksen hallituksena toimii kylätoimikunta, johon kuuluu 6 - 8 jäsentä. Kunkin jäsenen toimikausi on kaksi vuotta, joten puolet jäsenistä vaihtuu vuosittain. Kylätoimikunnan puheenjohtajan toimikausi on yksi vuosi. Sama henkilö voi toimia puheenjohtajana enintään kolme vuotta peräkkäin.

Kohtaamispaikka ja vuokraus

Yhdistyksen toiminnallisena keskuksena on oma Kaloisten kylätalo, Tukikohta. Siellä järjestetään yhdistyksen kokouksia ja erilaisia tapahtumia ympäri vuoden.
Kylätaloa myös vuokrataan, sillä se on mainio ja edullinen paikka kokouksille ja juhlille. Tukikohdan pihapiiriin kuuluvat päärakennuksen lisäksi kesäkahvilarakennus Tervapirtti ja tanssilato.

Verkostot

Kaloisten kyläyhdistys on myös jäsenenä Hämeen Kylät ry:ssä sekä Linnaseutu ry:ssä.


Jäsenyys

Kyläyhdistyksen jäsenyyttä voivat hakea kaikki Asemin, Kaloisen ja Vehmaisen asukkaat, kesäasukkaat ja kaikki asiastamme ja toiminnastamme kiinnostuneet. Jäseneksi haluavalle ohjeet täältä.

Tiedotustoiminta


Kyläyhdistyksellä on omat facebook -sivut ja www. -sivujen tapahtumakalenteri. Lisäksi yhdistyksen kokouksista ja tapahtumista tiedoitamme Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten Menot ja Seuratoimintapalstoilla.


Yhdistys kustantaan 2-4 kertaa vuodessa ilmestyvää Kylien Kuulumiset tiedotuslehtä, joka jaetaan kylien alueella sijaitseviin postiluukkuihin ja postitetaan kyläalueen ulkopuolell aasuville yhdistyksen jäsenille. Muut voivat tilata lehden kotiinsa hintaan 15€

kaloistenkylayhdistys@outlook.com.

Historia